خلیلی نیا با بیان اینکه حلقهی مفقودهی صنعت کشور، توسعه پالایشگاه ها و پتروشیمی ها است؛ ادامه داد: این مهم نقش موثری در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با اشاره به اظهارات سخنگوی دولت در خصوص تعیین نرخ خوراک پتروشیمی گفت: مجلس این وظیفه را به دولت محول کرد تا این بازار را مدیریت کند، اما دولت با طرح مباحث حاشیهای در این زمینه از مسئولیت خود شانه خالی میکند.
مجتمع پتروشیمی ایلام یکی از بزرگترین مجتمع های صنعتی غرب کشور است که وجب به وجب و آجر به آجر آن با مجاهدت و تلاشهای شبانه روزی اعضاء هیئت مدیره، مدیران عامل، پرسنل، پیمانکاران و کارگران سختکوش به ثمر نشسته است و باید به تک تک آنان از ابتدا تا کنون، خداقوت و دست مریزاد گفت.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس گفت: در خصوص شناسایی کدهای مظنون به استفاده از اطلاعات نهانی مربوط به مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها فعلاً و صرفاً تا این مرحله از بررسیها، تعداد ۲۱ کد مظنون به استفاده از اطلاعات شناسایی شدند.
اختلاف بر سر نرخ خوراک وارد فاز جدیدی شده و توپ به زمین دستگاه های نظارتی و... انداخته شده و از طرف دیگر شرکت های بخش خصوصی هم دنبال مطالبات خود برای شکستن قوانین و مقررات دستوری هستند.
انتشار بخشنامه نرخ خوراک از یک ماه گذشته بازار سرمایه را دچار نوساتی کرد؛ به طوری که شاخص کل بورس حتی به کانال یک میلیون واحد برگشت، موضوعی که باعث شد پرونده نرخ خوراک دوباره باز شود و تصمیمگیران برای تعدیل نرخها دور هم جمع شدند.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درخصوص ارزیابی اثر فعالیت پتروشیمی های متانولی بر منابع بخش عمومی گفت: نظارت بر اجرای صحیح قوانین و تقنین و تصحیح قوانینی که در ادامه راه محیط کسب وکار را برای فعالان اقتصادی هموارتر بسازد.
نورهاشمی تولیدکننده صنایع آرایشی، بهداشتی و شوینده گفت: نمی توانیم به طور مستقیم مواد اولیه مورد نیازمان را از طریق پتروشیمی ها تامین کنیم و باید با قیمت های گزاف از بازار سیاه خرید کنیم.
دبیر کل انجمن کارفرمایی پتروشیمی گفت: نرخ خوراک را بر مبنای جهانی و منطقه حساب کنند زیرا اکنون نرخ خوراک در آمریکا ۸.۵ سنت و در منطقه ۱۰ سنت است در صورتیکه که برای ما با دلار ۲۸ هزار و۵۰۰ تومانی ۲۸ سنت میشود و امکان رقابت وجود ندارد.
صنایع گاز و پتروشیمی از جمله صنایع مادر و اشتغال زایی می باشند که به عنوان صنعت تغذیه کننده ی سایر صنایع محسوب می شوند و نقشی اساسی در حرکت پیش رونده ی اقتصادی کشورها ایفا می کنند.
ابوالفضل غلامی گفت: در حال حاضر همکاری با پالایشگاه های خارجی مانند عراقی، سوریه، امارات، هند و کشورهای عربی اطراف که اهمیت بالایی برای شرکتهای پتروشیمی و پالایشگاهی کشور دارند، وجود دارد.
در حالی که فعالان پتروشیمی معتقدند افزایش نرخ خوراک ممکن است این صنایع را در مسیر ورشکستگی و تعطیلی قرار بدهد، فعالان صنایع پلیمر که محصولات پاییندست صنعت پتروشیمی هستند، معتقدند این موضوع یک شمشیر دو لبه است، اما ممکن است کاهش سودآوری از طریق نرخ ارزان خوراک، صنایع پتروشیمی را مجبور کند به سمت افزایش بهرهوری حرکت کنند.
افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها همواره چالش هایی را به دنبال داشته است، اما اکنون ماجرا کمی متفاوت شده زیرا کارشناسان امر می گویند نرخ ۷هزار تومانی خوراک ورشکستگی متانولی ها را به دنبال دارد.